Satışın Tüm Aşamalarını Yönetin!

TORK
8 dakika
Satışın Tüm Aşamalarını Yönetin!

Satış Yönetimi Nedir? Nasıl Yapılmalıdır?

Satış yönetimi; satış personelini işe alma, eğitme, motive etme, satış operasyonlarını koordine etme ve işletme gelirlerini artıran bütünleşik bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Satış, herhangi bir organizasyonun can damarıdır ve satış sürecini yönetmek, herhangi bir işletmenin en önemli işlevlerinden biridir.

Son yıllarda, satışların büyük çoğunluğu çevrimiçi veya telefon üzerinden gerçekleştiğinden, bu süreç önemli ölçüde değişti. Buna karşılık, satış yönetim sistemleri teknolojinin de gelişimi karmaşık operasyonları çok daha kolay yönetmemize imkan sağlar hale geldi.

Bu yazımızda onlarca firmanın satış yönetimine ve satış süreçlerine ciddi katkılar sağlayan TORK CRM'i yakından inceleyeceğiz. TORK CRM’in satış yönetimi modülü toplam beş özelliğe ayrılmaktadır. Bunlar; 

  1. Teklif Yönetimi
  2. Müşteri Siparişleri
  3. Tedarikçi Siparişleri
  4. Müşteri ve Tedarikçiler
  5. Ürün ve Hizmetler
  1. Teklifler: Satış ekibinin oluşturduğu tekliflerin, belirlenen aşamalar doğrultusunda kuşbakışı veya liste şekilde görüntülendiği sayfadır. Liste moduna teklifler, “Müşteri” ve “Etiket” bazında filtrelenebilir.

İşime Ne Fayda Sağlar?

  • Satış ekibinin teklif aşamaları anlık olarak takip edilir.
  • Hangi satışı kimin takip ettiği veya kazandığı ilk bakışta görüntülenir.
  • Gözden kaçan veya ihmal edilen tekliflerin çok geç olmadan satışa dönmesi için ekip içinde farkındalık oluşturulur.
  • Teklif oluşturulduktan sonra aradan geçen süre, sistem tarafından hesaplanır. Bu sayede satış temsilcisinin performansı (KPI) ölçülür
  • Oluşturulan teklifi tek tıkla müşteriye onaya sunar, müşterinin teklife verdiği onay veya revize talepleri, herhangi bir e-mail servis sağlayıcısına gerek olmadan sistem üzerinden takip edilir.
  • Teklif özelinde görev veya aktivite (toplantı, hatırlatma) oluşturarak iş takibi yapabilir, müşterinin teklif için verdiği geribildirimleri notlar sekmesi üzerinden tutabilirsiniz. Bu sayede blok not, ajanda, defter veya excel kullanımına son vererek gerekli tüm iş takibini TORK üzerinden yapabilirsiniz.
  1. Müşteri Siparişleri: Müşteri sipariş sürecinin takip edildiği ekrandır. Sayfa üzerinden müşteri ismi veya sipariş numarası özelinde hızlı arama yapılabilir.

İşime Ne Fayda Sağlar?

  • Teklif üzerinden müşteri siparişi ekleyebilir veya menüden direkt olarak müşteriye sipariş girebilirsiniz.
  • Müşteri siparişi ile kimin ilgilendiği ve hangi aşamada olduğu anlık olarak takip edilir.
  • İşin yavaşlaması durumunda müşteri siparişinin kim tarafından, ne kadar süre beklediği canlı olarak görüntülenir.
  • Müşteri siparişi özelinde görev veya aktivite (toplantı, hatırlatma) oluşturarak iş takibi yapar, sipariş için alınması gereken özel notlar kolayca takip edilir. Bu sayede blok not, ajanda, defter veya excel kullanımına son vererek gerekli tüm iş takibini TORK üzerinden yapabilirsiniz.
  1. Tedarik Siparişleri: Tedarikçiler üzerinden satın alma yapılan ürünlerin sipariş süreçlerinin takip edildiği sayfadır.

İşime Ne Fayda Sağlar?

  • Tedarikçi siparişleri menüsü üzerinden "Ekle" diyerek hızlıca satınalma siparişi geçebilirsiniz. 
  • Tedarik edilen sipariş ile kimin ilgilendiği ve hangi aşamada olduğu anlık olarak takip edilir.
  • İşin yavaşlaması durumunda satın alma siparişinin kim tarafından ne kadar süre beklediğini canlı olarak görüntülenir.
  • Tedarik siparişi özelinde görev veya aktivite (toplantı, hatırlatma) oluşturarak iş takibi yapabilir, sipariş için alınması gereken özel notları kolayca tutabilirsiniz. Bu sayede blok not, ajanda, defter veya excel kullanımına son vererek gerekli tüm iş takibini TORK üzerinden yapabilirsiniz.
  1. Müşteri ve Tedarikçiler: Ticari ilişki içerisinde olduğunuz iş ortaklarınızın “Ad”, “Kod”, “Etiket” ve “Bakiye” bilgilerinin görüntülendiği alandır. Müşteri veya tedarikçi “Ad” veya “Etiket” cinsinden rahatça filtrelenir.

İşime Ne Fayda Sağlar?

  • Etiketleri kullanarak iş ortaklarınızı müşteri, tedarikçi veya hem müşteri hem de tedarikçi olarak sınıflandırabilirsiniz. Bu sayede çok daha kolay arama yapabilirsiniz.
  • Müşteri veya tedarikçileri, bakiye ve müşteri listesi formatında tablet veya bilgisayarınıza excel olarak indirebilirsiniz.
  • Detay ekranı ile iş ortağının adres ve ilgili kişi bilgisine hızlıca ulaşır, borç/alacak ve çek/senet bakiyesini anında görüntülersiniz. İşlemler sekmesi üzerinden müşteri veya tedarikçiye yeni teklif iletebilir veya hızlı sipariş oluşturabilirsiniz.
  1. Ürün ve Hizmetler: İş ortaklarına sunulan ürün ve hizmetlerin “Ad”, “Kod” ve “Tip” bilgisi şeklinde görüntülendiği alandır. Ürün ve hizmetleri “Ad”, “Ürün Tipi” veya “Kategori” bazında rahatça filtreleyebilir, bunları excel ortamında dilediğiniz cihaza indirebilirsiniz.

İşime Ne Fayda Sağlar?

  • Depoda lot/parti veya seri numaralı tutulan stok adedini ve hareketini anında görüntülersiniz.
  • Ürün veya hizmet için oluşturulan alış/satış faturaları, müşteri/tedarikçi siparişleri ile birlikte yine ürün/hizmet özelinde verilen teklifleri başka bir ekrana bölünmeden görüntüleyip, işlem yapabilirsiniz. 

Sizde satış ve müşteri deneyimi yaratmada fark yaratan bir işletme olmak ve dijitalleşmenin işinize sağlayacağı tüm faydaları hemen bugün deneyimlemek istiyorsanız buraya tıklayarak bizimle iletişime geçebilir veya bizimle online görüşme talebinde bulunabilirsiniz.